VET – USC « Sokolarski centar – Dubrava

VET – USC

Veterinarska služba:

Veterinarska služba  koja djeluje u  sastavu Udruge sokolarski centar jedina je registrirana veterinarska  služba  za ptice grabljivice u Republici Hrvatskoj. Stvaranje Veterinarske službe  zahtijevalo je puno ustrajnosti i promišljanja, i vremena. Bez  pomoći naših donatora i simpatizera u zemlji i inozemstvu ne bismo uspjeli.

Zahvaljujemo Zakladi Adris, Fondu za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost, Bramac, Ytong-Hella, HEP, INA, UNDP,NP Krka, Gradu Šibeniku i svim ostalima koji su prepoznali i podržali i omogućili realizaciju projekta Veterinarske službe.

Ozljede, bolesti i mortalitet ptica grabljivica

Info

Pronašli ste ozlijeđenu pticu grabljivicu?

  • Kontakt sa ozlijeđenom pticom grabljivicom može biti  opasan i treba ga provoditi oprezno i pažljivo kako bi se izbjegle moguće ozljede.
  • Ako ste u mogućnosti, nazovite našu službu na broj telefona 091 506 76 10 koja radi 0-24 sata i slijedite upute ovlaštene osobe ili nazovite telefonski broj 112 koja će vas prespojiti na ovlaštenu službu.
  • Ako niste u mogućnosti telefonirati sa mjesta nalaska ili  vremenske prilike na dopuštaju da sačekate dolazak ovlaštene osobe, obilježite mjesto nalaska i  potom obavijestite ovlaštenu službu o nalasku i lokaciji.
  • Hranjenje,  davanje tekućine ili pružanje prve pomoći  treba u prepustiti ovlaštenoj osobi ili veterinaru.